IT-рекрутер: кто такой, что делает и как им стать

Наприклад, за інформацією DOU, кількість вакансій у сфері HR виросла у 3,5 раза за останні три роки. Вчитися набагато приємніше там, де атмосфера сприяє продуктивності. Навчальний центр DAN.IT education на Березняках — це просторі вільні аудиторії з видом на Дніпро та правий берег. До речі, про правий берег — вже в лютому DAN.IT education відкривають нове відділення в бізнес-центрі «Соло Плюс» за адресою вул. В кожній IT-компанії є фахівці, які працюють безпосередньо з клієнтом, займаються першою взаємодією і далі — передають замовлення безпосередньо до компанії.

  • Інколи вони суміщають ці обов’язки з рекрутингом, продовжуючи спілкуватися з кандидатами.
  • В кожній IT-компанії є фахівці, які працюють безпосередньо з клієнтом, займаються першою взаємодією і далі — передають замовлення безпосередньо до компанії.
  • ІТ — міжнародна сфера, і як працівники, так і замовники можуть бути з різних країн.
  • На цьому рівні додається розуміння того, як саме створюються програмні продукти.

Знання англійської мови на рівні мінімум Intermediate. Чим вищий рівень англійської, тим більше можливостей у фахівця. Навчитесь різним способам презентації оферу кандидату. Про останній пункт хотілося б поговорити детальніше.

IT-рекрутингове агентство

Раніше ми вже розібралися, як розпочати кар’єру в рекрутменті, які скіли допоможуть розвиватися та в яких типах компаній працювати. Сьогодні зупинимося на ІТ-рекрутинговому агентстві. Про плюси та мінуси, розвиток та сеніорність у рекрутингу — розповідаємо. Тут рекрутери можуть отримати великі бонуси за закриття позицій або за досягнення квартальних KPI при мінімальній ставці. Такі фахівці орієнтуються на кількість та ефективність кожного контакту з кандидатом, якість відібраних CV. Основна відмінність IT-рекрутерів від рекрутерів у інших сферах — висока динаміка роботи.

Про те, які ще є HR-позиції ми детально поговорили в іншому нашому матеріалі. Курс від ex-Head of Recruitment в Rambler & Co детально розповідає про різноманітні позиції та напрями в IT-рекрутингу. Наприклад, терміни nginx і Tomcat раніше лежали у рекрутера на різних полицях, тому що завжди йдуть «в комплекті» з різними мовами програмування.

Ваша головна задача на рівні джуніора — писати код. Вчитися на помилках, отримувати рекомендації від більш досвідчених колег. Код має бути логічним, мати корисну, практичну функціональність.

Карєра IT-рекрутера

Спеціалісти ITExpert детальніше розкажуть про те, як побудувати кар’єру в IT-рекрутинговому агенстві і як швидко вирости з сорсера до Recruitment Team Lead. Саме тому неможливо орієнтуватися лише в одному стеку та застигнути у розвитку. Вже за кілька тижнів-місяців вам поміняють вакансії в роботі і потрібно буде розбиратися в новому напрямку.

Дізнаетесь про 7 різних фішек активного пошуку людей. Навчитесь задавати правильні уточнюючі питання для розуміння вимог до кандидата. Зрозумієте особливості роботи рекрутера у різних типах компаній. Ви дізнаетесь про різні типи компаній та задачі рекрутера.

Рівні технічної підготовки IT-рекрутерів

Іноді обов’язки цих напрямків бере на себе один фахівець, хоча у великих компаніях, як правило, передбачено дві різні посади. При цьому попит на IT-рекрутерів стрімко зростає. Наприклад, кількість вакансій в сфері HR виросла в 3,5 рази за останні три роки за інформацією з ресурсу DOU. Рекрутер в агентстві зазвичай працює не з різними напрямками для однієї компанії, а навпаки, шукає фахівців відразу для декількох компаній. Так, наприклад, IT-рекрутери часто виростають в HR, People Partner чи інші напрямки.

Вимоги можуть відрізнятися в різних містах, вони залежать від обов’язків, домену, бізнес-моделі та типу компанії. По секрету розповімо, команда skillsetter запустить курс з рекрутингу та сорсингу вже в грудні. Курси побудовані в форматі симуляції з максимальною кількістю практики. В кожному розділі ви вирішуватимете завдання, які можуть виникнути під час роботи рекрутером. IT-рекрутеру важливо вміти розбиратися у світі технологій. Він постійно спілкується з IT-фахівцями, проводить технічний скринінг та аналізує навички кандидатів.

Якщо класний фахівець у пасивному пошуку, то, найімовірніше, він може поспілкуватися тільки до або після роботи, або у вихідні дні. Рекрутер — це фахівець, який шукає людей на відкриті вакансії, приводячи в компанію нових співробітників. HR-менеджер працює з колективом компанії, розвиває корпоративну культуру, допомагає адаптуватися новим колегам.

Такі фахівці відповідальні за командні результати, вони працюють з аналітикою, координують команду рекрутерів та сорсерів в роботі над пулом вакансій. Інколи вони суміщають ці обов’язки з рекрутингом, продовжуючи спілкуватися з кандидатами. Рекрутери проходять грейди від Trainee до Senior’a. Немає сталої думки на ринку, що потрібно знати для кожного грейду.

Зарплата it-рекрутера на январь 2023

Ви розвиваєте ваші hard skills та підіймаєтесь до рівня Architect або Technical Leader. DevOps-фахівці готують технічне забезпечення для розміщення продуктів, які створює компанія. QA-тестувальники відповідають за тестування програмного комплексу, який розробили програмісти. Саме команда QA виявляє баги та недоліки продукту. Розберетесь як підтримувати відносини з кандидатом до початку його роботи. Продумаєте ваші стратегії поведінки на випадок різних ситуацій.

Найчастіше достатньо пройти курси з рекрутингу чи сорсингу, щоб почати кар’єру. IT-компанії інколи пропонують свої курси з великою кількістю практики. Найталановитішим пропонують оффер уже після закінчення навчання. Багатозадачність та гнучкість — в пулі може бути більш ніж 30 кандидатів на різних етапах одночасно, необхідно пам’ятати та відповідати кожному.

Карєра IT-рекрутера

Зазвичай є один або декілька різних продуктів, для яких потрібні кандидати. Головна перевага роботи в продукті — рекрутер в курсі соціального пакета, опису проєктів, https://wizardsdev.com/ стеку та якихось деталей місця роботи. Наприклад, питання «чи є у вас парковка біля офісу»‎ не змусить задуматися, рекрутер одразу зможе відповісти.

Тож здобувайте нові знання, спілкуйтеся з однодумцями, сприймайте конструктивну критику та не ігноруйте можливості. Продакт-менеджер — фахівець, який відповідає за розробку нового продукту IT-компанії. Продакт-менеджеру важливо розуміти ринок і його потреби, стежити за конкурентами, вивчати попит, знати чого потребує потенційна цільова аудиторія. Також важливо вміти чітко ставити технічні завдання для фахівців, виділяти пріоритетність. Базовий – це читати і розуміти, що написано на англійській мові (можна з перекладачем). Тобі доведеться працювати з проектною документацією.Якщо під час навчання щось буде не зрозуміло, на зв’язку завжди є куратор курсу.

книги, которые стоит прочитать IT-рекрутерам

Рекрутери аутсорсингових компаній шукають IT-фахівців під вимоги замовників різних проєктів. У них є певна зона відповідальності — потрібно виконати завдання клієнта якісно та вчасно. При цьому рекрутер досі може впливати на пропозицію кандидату та швидко вакансія Talent Acquisition Specialist Technical Recruiter уточнювати у менеджера деталі. Сфера технологій розвивається стрімко, і рекрутер в IT має бути підкутий у найважливіших змінах. Інакше можна вскочити в халепу, намагаючись знайти фахівця з досвідом 10+ років у технології, яка з’явилася п’ять років тому.

Можливість бути кар’єрним консультантом для кандидата

Ми запитали трьох фахівців ITExpert, як вони обрали кар’єру в IT-рекрутинговому агентстві і чому їх так качає ця сфера. IT-компанії звертаються в рекрутингове агентство, коли немає внутрішньої команди рекрутерів або потрібна тимчасова допомога з великою кількістю позицій. Тому рекрутери агентств (зовнішні рекрутери) шукають фахівців під клієнтів і можуть одночасно пропонувати кандидату до 10 різних вакансій зі схожим стеком. Пізніше tech рекрутер може рости в менеджменті та стати Recruitment Team Lead.

Наприклад, не можна просто пропонувати QA-вакансії усім, у кого в профілі вказано “QA”. Важливо звертати увагу на те, це Manual чи Automation-вакансія, яка основна мова автоматизації. IT-рекрутер знає, де шукати кандидатів (від Djinni до Github), як правильно з ними спілкуватися та зацікавити пропозицією. Крім того, що рекрутер шукає кандидатів та проводить з ними співбесіду, він спілкується з менеджерами та замовниками, а також готує аналітику та звітність. Але де б ви не навчалися, важливо розуміти, що досвід — найцінніше, що ви можете здобути на будь-якому етапі вашої кар’єри.

Дізнаєтесь усі необхідні IT терміни для якісної роботи рекрутером. Hard skills и soft skills менеджера по персоналу, рекрутера, HR. Згодом кількість завдань, проєктів та команда зростають, а керівник фізично не може розірватися та повноцінно встежити за всім.

Спершу варто визначитися, з фахівцями в галузі якого напряму — тестувальники, аналітики, розробники — ви хотіли б працювати, і опановувати нові горизонти поступово. Згідно з дослідженням Linkedin, здебільшого it recruiter — це випускники факультетів психології, бізнесу, маркетингу та соціології. Вміння швидко і самостійно знаходити відповіді навіть на складні питання. У позиції middle варто затриматися якнайдовше, набратися додаткових навичок і через 2-3 роки — перейти на позицію Senior. Фахівці з кібербезпеки запобігають втраті даних, виявляють потенційну небезпеку, розробляють системи, що протидіють кібератакам. Системні адміністратори відповідають за коректну роботу комп’ютерної техніки та програмного забезпечення.

С таким же статусом может быть контент с пометкой “При поддержке….”, “Партнер/спонсор проекта”, а также материалы пресс-центра ИА “ЛІГАБізнесІнформ”. Знання хайпових технологій і трендів розробки – AI, ML, BigData, Microservices, і т.п. Якщо ви ще не чули про Iownit (що було б дивно), дозвольте нам це виправити. Пам’ятаючи про те, що IT — це ринок кандидатів, варто добре вправлятися із запереченнями, контраргументацією і риторикою. Новачків в цій сфері приваблює її динамічність, можливості розвитку і зарплати. До прикладу, за даними Djinni за 2021 рік, в HR-напрямку в IT можна заробляти до $4 000.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *